• Головна
  • Новини
  • Можливості росії для війни в Україні значно зменшилися, — американський дипломат

Можливості росії для війни в Україні значно зменшилися, — американський дипломат

Росія не має можливостей створювати нову зброю через недостатню кількість чипів та інших технологій

Росія використала вже близько 50% своїх тренованих військових та зброї. Тому її можливості значно зменшилися.

У війні проти України росія втратила значний запас своїх військових ресурсів, тому вона перейшли до використання менш точної зброї.

Про це розповів американський дипломат, колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер у розмові з українськими журналістами, пише ТСН.

"Їх військові можливості зменшилися драматично. Це добре, але зараз вони почали використовувати менш точну зброю, і вони почали більше влучати в цивільні об’єкти. Але з іншого, боку вони менше влучають і по військовим, тому їх спроможності зменшуються", — зазначив Волкер.

За словами Курта Волкера, російська влада, зокрема президент владімір путін, не має бажання оголошувати загальну мобілізацію, оскільки це може дестабілізувати ситуацію в країні.

"Путін і так зібрав багато людей з регіонів для війни в Україні. А Москву, Пітер та прикордонні території майже не чіпав, щоб створити ілюзію, що все добре. Якщо буде загальна мобілізація, це створить для нього нові проблеми", — зазначив Волкер.

Як повідомив Волкер, росія не має можливостей створювати нову зброю через недостатню кількість чипів та інших технологій. Вони зараз воюють на максимум своїх можливостей.

"Тим часом в України є великі потужності в особовому складі, є велика кількість людей, які готові битися за свою країну. Росія не може цим похизуватися. В України є можливість отримувати зброю із-за кордону, а також деякі внутрішні можливості. Час працює проти Росії. Відверто кажучи, те як Росія воює, тільки запевнює західні країни, що потрібно підтримувати Україну", — резюмував він.

Нагадаємо, США виступають за повну ліквідацію ядерної зброї у світі.