• Головна
  • Новини
  • Перше з трьох суден з українською кукурудзою прибуло до берегів Стамбула

Перше з трьох суден з українською кукурудзою прибуло до берегів Стамбула

Напередодні корабель вийшов з порту "Чорноморськ"

Перше з трьох суден з українською кукурудзою, яке напередодні вийшло з порту "Чорноморськ", прибуло до берегів Стамбула.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецьке видання Hurriyet.

Судно Navi Star під прапором Панами вже прибуло до турецького Стамбулу. Це перший суховантаж із каравану, який вчора вирушив з України. Він перевозить понад 30 тисяч тонн кукурудзи та прямує до Ірландії.

"У рамках зернової угоди судно Navi Star під панамським прапором, яке вчора вийшло з Одеського порту, досягло берегів Стамбула. Сторони від ООН, Росії, України та Туреччини здійснять перевірку і за її судно продовжить свій шлях", — йдеться в повідомленні.

Після перевірки судно пройде через протоки Босфор і Дарданелли.

Також найближчими годинами очікується прибуття до Стамбулу суден Rojen під прапором Мальти з 13 тисячами тонн кукурудзи та Polarnet під прапором Туреччини з 12 тоннами кукурудзи.

Нагадаємо, 5 серпня з портів Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet перебуває 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.