• Головна
  • Новини
  • Лавриновича та Грищенка, які готували "Харківські угоди", оголосили у державний та міжнародний розшук

Лавриновича та Грищенка, які готували "Харківські угоди", оголосили у державний та міжнародний розшук

ДБР проситиме оголосити експосадовців у розшук за "червоною лінією" Інтерполу

Сьогодні, 26 липня, міністрів часів Януковича, які готували "Харківські угоди", оголошено у державний та міжнародний розшук.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Також працівники ДБР планують звернутись до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу та міністру закордонних справ Костянтину Грищенку.

За її словами, місцеперебування колишніх міністрів наразі встановлюють, це таємниця досудового розслідування.

"Але обох фігурантів кримінального провадження про державну зраду оголошено в державний і міжнародний розшук. Наступним етапом буде отримання дозволу суду на їх затримання", — зазначила Сап'ян.

Додамо, вчора, 25 липня, двом колишнім членам уряду часів Януковича повідомлено про підозру у державній зраді.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом та прем’єр-міністром порушили Конституцію України та Закон України “Про міжнародні договори України”.

Так, посадовці погодили без зауважень проєкт Угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування Чорноморського флоту рф на території України, який фактично не було розглянуто зацікавленими органами та не проведено обов’язкової правової експертизи.

Внаслідок цього у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту рф на території України.