У дитсадках спальні місця мають бути в укриттях

На цьому наголошують у Міністерстві внутрішніх справ України

Міністерство внутрішніх справ України повідомило про рекомендацію працівникам дитсадків в Україні щодо перенесення дитячих спальних місць у підвальні приміщення, що зазвичай служать бомбосховищами.

Як інформує "Радіо Свобода", про це радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов розповів у прямому етері національного телемарафону.

За словами посадовця, на прикладі дитсадка, де перебуває його син, така ініціатива вже впроваджується.

"Якщо, не дай Бог, буде повітряна тривога, то вони (діти – ред.) уже безпосередньо перебуватимуть у підвальному приміщенні", — сказав Смірнов.

[caption id="attachment_41845" align="aligncenter" width="1024"] Фото ілюстративне
Джерело: Київська ОВА[/caption]

Перед початком навчального року, 1 вересня, проходитимуть інспекції навчальних закладів на предмет готовності приймати дітей, але відкривати такі заклади чи ні, з огляду на безпекову складову, вирішуватимуть на місцях, додав посадовець.

За даними Офісу Генпрокурора, через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2185 закладів освіти в Україні, з них 221 — зруйновано повністю.

Нагадаємо, близько 1000 дітей-переселенців, які через повномасштабне вторгнення рф в Україну були змушені переїхати до Львова, будуть навчатися у школах Львівської громади.