• Головна
  • Новини
  • Суд посадив під варту співробітника СБУ, який працював на спецслужби росії

Суд посадив під варту співробітника СБУ, який працював на спецслужби росії

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою співробітнику СБУ, який працював на спецслужби росії.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

"Чинному співробітнику Служби безпеки України, який працював на спецслужби рф, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 вересня 2022 року без можливості внесення застави", —  йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями: ч. 1 ст. 255 ККУ (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 114 ККУ (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Повідомляється, що до березня 2022 року зрадник очолював одне з регіональних управлінь Служби безпеки. Чоловік передавав російським спецслужбам інформацію проти України.

"Також задокументована безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповання завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави", —  додають у ДБР.

Читайте також: