ЗСУ знищили російський склад БК на Херсонщині

Крім того, цим же ударом ЗСУ вразили штаб і казарми окупантів

Внаслідок ракетного удару Сил оборони України 17 липня в Херсонській області було знищено російський військовий комплекс, облаштований у колишньому санаторії. Окрім складу боєприпасів, там містилася також казарма окупантів та ворожий штаб.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

За його інформацією, ворожий об'єкт було знищено в курортному селищі Лазурне на узбережжі Джарилгацької та Каркіницької заток, у приміщенні санаторію "Чайка".

"В Лазурному, на березі моря, в санаторії «Чайка» росіяни облаштували собі і склад боєприпасів, і штаб, і казарми. Цієї ночі всього цього не стало, бо ЗСУ потрапили точно в ціль", — пише він.

[caption id="attachment_40939" align="aligncenter" width="1024"] Фото ілюстративне — американські комплекси M270 MLRS
Автор: Markus Rauchenberger[/caption]

Зауважимо, що Лазурне розташоване на відстані майже 70 км від поточної лінії фронту, таким чином, ймовірніше за все, ціль була вражена ударом американських далекобійних комплексів HIMARS, здатних бити на відстань до 80 км.

Довідка: HIMARS M142 — це мобільна ракета система виробництва США, яка за своїми характеристиками перевищує усі наявні російські аналоги. Колісне шасі системи дозволяє їй бути високомобільною та швидко змінювати локацію задля уникнення ворожого вогню. Високий рівень автоматизації забезпечує надзвичайну точність та обмежує обслугу кожної установки лише трьома людьми. Завдяки легкій вазі, її можуть швидко транспортувати звичайні транспортні літаки.Дальність залпу залежить від типу боєприпасів. Стандартна зброя — керовані ракети M30 з дальністю ураження в 70 км, і США підтвердило їх передачу.

Нагадаємо, внаслідок ударів Сил оборони України далекобійними ракетами по тилах російських військ у підрозділів окупантів виникають панічні настрої. Зокрема, через знекровлення запасів сучасної техніки та знищення складів боєприпасів, що нівелює перевагу росіян в артилерії.