• Головна
  • Новини
  • Уродженку росії засудили на 5 років за пропаганду комунізму

Уродженку росії засудили на 5 років за пропаганду комунізму

Такий вирок жінці призначив суд в Івано-Франківську, де проживала росіянка

У місті Івано-Франківську суд призначив 5 років за ґратами уродженці держави-терориста, яка після переїзду до України пропагувала тоталітарний комуністичний режим у соцмережах.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній прокуратурі.

Відомо, що діяльність жінки викрило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Уродженка росії, яка пропагувала злочинний більшовицький режим, з 2015 року набула громадянство України та проживала в місті Івано-Франківську.

"У суді прокурор довів, що обвинувачена впродовж 2019-2022 років у забороненій соціальній мережі "Вконтакте" систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму", — зазначають в Івано-Франківській обласній прокуратури.

Фото: Інститут національної пам'яті

За даними слідства, жінка популяризувала ідеї відродження і відновлення СРСР та виправдовувала злочинний режим, звеличувала Леніна і Сталіна. Висновки щодо пропаганди комунізму були зроблені на підставі лінгвістичної експертизи. Зрештою, суд ухвалив рішення про засудження жінки до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Переяславі знесли монумент на честь відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією.