• Головна
  • Новини
  • Зеленський відреагував на обмеження пересування призовників

Зеленський відреагував на обмеження пересування призовників

Президент доручив військовим доповісти йому про деталі рішення та визнав "нерозуміння" у суспільстві щодо нього

Президент Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішнє рішення Генерального штабу Збройних Сил України стосовно заборони на пересування між областями військовозобов'язаних без довідки з центру комплектування.

Про це голова держави розповів у своєму вечірньому звернені.

"Сьогодні в суспільстві виникло багато суперечок щодо рішення Генштабу ЗСУ щодо отримання певних дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Я бачу, що є різні оцінки такого рішення, є нерозуміння та обурення", — заявив Володимир Зеленський.

Президент доручив міністру оборони, начальнику Генштабу і Головнокомандувачу ЗСУ завтра доповісти всі деталі стосовно рішення про затвердження Порядку отримання дозволів. Очільники Збройних Сил та Міноборони доповідатимуть президенту на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача.

Фото: Офіс Президента

"Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень", — додав президент Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, наказом Генерального штабу Збройних Сил України було обмежено пересування територією держави для військовозобов'язаних.

У керівному органі ЗСУ нагадали, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки згідно з українським законодавством.

Згодом ситуацію прокоментував Головнокомандувач Збройних Сил, генерал Залужний, який підтвердив обмеження. Lviv.Media зібрав головне, що допоможе розібратися у нововведені та чи відбулися дійсно якісь кардинальні зміни.