На Харківщині ЗСУ відбили ворожий наступ біля кордону

Росіяни з української території атакували прикордонне село Соснівка, та зазнали невдачі

4 липня російські війська спробували штурмувати українські позиції в районі села Соснівка у Харківській області, неподалік державного кордону України.

Про це повідомили у Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Атака росіян провалилась, і ЗСУ відкинули ворога на його попередні позиції. На інших ділянках харківського напрямку окупанти продовжували обстрілювати міста та села області. Зокрема, зранку війська рф вдарили по школі у Харкові. В одному з сіл області внаслідок ворожого обстрілу загинуло 3 людей та є поранені.

"Намагаючись хоч якось завадити логістичному забезпеченню підрозділів Сил оборони, ворог дистанційно мінував місцевість неподалік Черкаських Тишків", - зазначають у Генштабі, коментуючи ситуацію на Харківщині.

Також противник завдав авіаударів неподалік Петрівки. У Генштабі ЗСУ зазначають, що на фронті у Харківській області активно триває контрбатарейна боротьба між Силами Оборони України та військами рф. Ймовірно, Збройні Сили намагаються вразити ворожу артилерією, аби зменшити артилерійський терор проти цивільних.

Нагадаємо, упродовж 4 липня на південній ділянці фронту російські війська перебували в обороні. Внаслідок ударів артилерії Сил оборони України ворог зазнав втрат у техніці та живій силі, проте й далі продовжує завдати терористичних ударів по цивільних об’єктах.