• Головна
  • Новини
  • Внаслідок російських обстрілів на Херсонщині загинули цивільні

Внаслідок російських обстрілів на Херсонщині загинули цивільні

Ворог продовжує тактику ракетно-артилерійських ударів по мирному населенню

На півдні України російські війська продовжують обстрілювати ракетами та артилерією населені пункти. Є загиблі від заборонених касетних снарядів, які використовують окупанти.

Про це повідомляють в оперативному командуванні ЗСУ "Південь".

На світанку 4 липня з важких реактивних систем залпового вогню "Смерч" росіяни обстріляли Нововоронцовку та Високопільську громаду Херсонщини, а також Висунськ на Миколаївщині. Уражено житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури та сільськогосподарські угіддя. Наразі даних про постраждалих під час обстрілів немає.

Проте в селі Заградівка, на межі Херсонської та Дніпропетровської області двоє місцевих мешканців під час польових робіт підірвались на касеті від ворожого реактивного снаряду. Один загинув на місці, другого з чисельними осколковими пораненнями доправлено до лікарні.

[caption id="attachment_38805" align="aligncenter" width="900"] Фото ілюстративне - російські самохідні гаубиці МСТА-С
Джерело: Mil.ru[/caption]

Крім того, ворог обстрілював населені пункти в Миколаївській області, проте на щастя, внаслідок ворожих ударів ніхто не загинув.

"На Миколаївщині з вечора продовжувалися обстріли Широківської громади. Суттєвих руйнувань та постраждалих немає. А після влучань на території Куцурубської, Первомайської, Воскресенської громад є пошкоджені і зруйновані будівлі, але без постраждалих", - зазначають в Генштабі.

Довідка: касетні снаряди - засоби ураження, різновид контейнера, що містять від двох до кількох сотень однотипних касетних бойових елементів (касет), які розкидаються на заданій висоті над поверхнею землі. Розкидані над певною територією бойові елементи забезпечують ураження більшої площі в порівнянні з боєприпасом-моноблоком.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, на півдні ворог всюди перебуває в обороні, проте продовжує систематично обстрілювати наші позиції артилерією та РСЗВ й використовує авіацію.