• Головна
  • Новини
  • В районі Зміїного рф втратила техніки на понад 900 млн доларів

В районі Зміїного рф втратила техніки на понад 900 млн доларів

Мова про загальну вартість техніки, яку ЗСУ вразили на острові та його околицях з початку вторгнення

Від початку повномасштабного російського вторгнення у боях на острові Зміїний та в його акваторії російські збройні сили втратили техніки на понад 900 млн доларів.

Про це повідомляє Forbes Ukraine.

Журналісти видання підрахували, що найбільшою втратою російських сил став ракетний крейсер "Москва" вартістю $750 млн. Флагман Чорноморського флоту рф, який брав участь в атаці на Зміїний у перший день вторгнення, вразили українські протикорабельні ракети "Нептун" 13 квітня у акваторії острова. Наступного дня корабель затонув.

[caption id="attachment_38308" align="aligncenter" width="1024"] Острів Зміїний до початку повномасштабного вторгнення
Фото: Радіо Свобода[/caption]

Також Сили Оборони України знищили щонайменше вісім зенітних комплексів типів "Тор", "Панцир" і "Стріла" загальною вартістю понад $100 млн, розташовані на Зміїному. Крім того, ЗСУ вразили чотири плавзасоби різних класів загальною вартістю близько $50 млн. Зокрема, 17 червня був потоплений російський військовий буксир "Василій Бех".

"Загальна оцінка знищеної на Зміїному та в навколишніх водах техніки сягає $915 млн. Враховано лише відомі й підтверджені втрати – перелік може не бути вичерпним", - пише Forbes.

Нагадаємо, вчора росіяни залишили острів Зміїний, який вони зайняли в перший день повномасштабного вторгнення.