• Головна
  • Новини
  • База відпочинку на Одещині, куди влучила ракета, належить Молдові

База відпочинку на Одещині, куди влучила ракета, належить Молдові

Центр реабілітації для дітей, розташований у будівлі, належить молдовському МОЗ

База відпочинку у курортному селищі Сергіївка на Одещині, яка постраждала після ракетного удару росіян, належала уряду Молдові. Внаслідок ракетного удару загинув один її співробітник.

Як повідомила міністерка охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко, у будівлі розташований Центр реабілітації для дітей молдовського МОЗ.

"Це відремонтований санаторій, з хорошими умовами, для дітей з проблемами здоров'я в Республіці Молдова, які мають можливість скористатися послугами медичної реабілітації на узбережжі Чорного моря", - описує посадовиця комплекс, який російські війська вразили ракетами.

Зруйнована ракетами 9-поверхівка у Сергіївці Фото: ДСНС

За словами молдовської міністерки, під час пандемії COVID-19 центр не працював, а планам відновлення роботи завадило повномасштабне російське вторгнення до України.

"Після нападу Центр не сильно постраждав, лише випали вікна корпусу. Але з жалем нам повідомили, що 5 працівників Центру отримали поранення та один загинув, всі вони живуть у будівлі, яка постраждала від обстрілів", - повідомила Алла Немеренко.

Нагадаємо, цієї ночі ворог обстріляв Одеську область. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга – в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі. Станом на ранок відомо про 18 загиблих цивільних внаслідок ракетного удару росіян.

Заступник голови МВС України Євгеній Єнін заявив, що ракетний удар по цивільних об'єктах у курортному селищі - це помста росіян за острів Зміїний, який після багатьох вдалих ударів ЗСУ окупанти залишили з втратами.