російські військові відмовляються виконувати накази

Про таку ситуацію на окремих напрямках свідчать перехоплені розмови окупантів

У рядах окупаційної російської армії продовжується зростання кількості рапортів на звільнення, а окремі підрозділи фактично не виконують наказів своїх безпосередніх командирів.

Про це свідчить перехоплена розмова російського військовослужбовця з матір'ю, яку оприлюднило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Син розповідає матері про те що нещодавно написав рапорт на звільнення з армії. Також рапорти написали інші військовослужбовці його підрозділу та віддали старшому офіцеру.

"Там одному полкану (полковнику). Стопка у нього здорова набралась. Тільки можу сказати – це точно. Всі практично написали відмову. Вчора сказали, що в штаб армії віддадуть, а там видно буде", - говорить росіянин.

Матір окупанта розповідає про 800 російських військових, які відмовились брати участь в бойових діях у зв’язку з низьким морально-психологічним станом. Обговорюючи питання найму юриста для пришвидшення звільнення з армії, син повідомив матері, що в рядах окупаційної армії назріває бунт.

"Не треба наймати (юриста - ред:), зараз все вирішимо. Народ вже все – бунтує. Відмовляється виконувати накази", - говорить він.

Нагадаємо, випадки масових бунтів та відмови йти в наступ були зафіксовані серед російських військ на Харківському напрямку у травні.