• Головна
  • Новини
  • Прокуратура розпочала розслідування масованого ракетного обстрілу по Одещині

Прокуратура розпочала розслідування масованого ракетного обстрілу по Одещині

В Офісі Генпрокурора розповіли, що розпочалось розслідування масованого ракетного обстрілу курортного селища на Одещині.

Фото ОГП

"За даними слідства, в ніч на 1 липня 2022 року, військові країни-агресора завдали ракетних ударів по курортному селищу у Білгород-Дністровському районі Одеської області. Зруйновано 9-поверховий житловий будинок та будівлі бази відпочинку. Пошкоджено прилеглі будинки та автомобілі", - йдеться у повідомленні.

Фото ОГП

Зараз є інформація про19 загиблих цивільних, тіла яких дістали з-під завалів. Госпіталізовано 38 постраждалих, шестеро з яких - діти. Двоє неповнолітніх у важкому стані.

"На місці події працюють прокурори, слідчі СБУ та поліції, експерти, рятувальники та медики. Проводиться пошуково-рятувальна операція та першочергові слідчі дії. Точна кількість потерпілих встановлюється", - кажуть в Офісі Генпрокурора.

Фото ОГП

І додають, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Нагадаємо, сьогодні вночі рф обстріляла ракетами Одеську область. Три ракети прилетіли у Білгород-Дністровський район. Постраждала багатоповерхівка, тут повністю знищений один підʼїзд від 1 до 9 поверху. Поранено більше 30 людей, у тому числі діти.

В ОК “Південь” кажуть, що три ракети Х-22 випустили з літаків стратегічної авіації трьома ракетами з напрямку Чорного моря.