• Головна
  • Новини
  • путін планує захопити більшу частину України, - розвідка США

путін планує захопити більшу частину України, - розвідка США

Найбільш імовірним вона вважає сценарій загрузлого конфлікту, за якого РФ досягне лише незначних завоювань

Розвідка США вважає, що президент РФ Владімір Путін не відмовився від планів захопити більшу частину території України військовим шляхом.

Про це повідомляє видання "Reuters".

"Ми й далі перебуваємо в ситуації, коли розглядаємо Путіна і вважаємо, що він має по суті ті ж політичні цілі, які мав і раніше, тобто він хоче захопити більшу частину України", – заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.

За її словами, американська розвідка розробила три можливі сценарії подальшого розвитку війни Росії в Україні в короткостроковій перспективі. Найбільш імовірним вона вважає сценарій загрузлого конфлікту, за якого РФ досягне лише незначних завоювань.

Інші сценарії – це масштабний прорив Росії або успішна стабілізація лінії фронту українськими силами із можливими, але незначними успіхами в районі Херсона та інших населених пунктів півдня України.

"Якщо коротко, то ситуація має доволі похмурий вигляд", – підсумувала директорка Національної розвідки США.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка оприлюднила перехоплену розмову російського загарбника зі своїми рідними, в якій дружина та матір умовляють його писати рапорт на звільнення.