• Головна
  • Новини
  • СБУ затримала агента рф, який розробив концепцію "Миколаївської народної республіки"

СБУ затримала агента рф, який розробив концепцію "Миколаївської народної республіки"

Чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне "обґрунтування" для створення "МНР"

СБУ затримала агента рф, який розробив концепцію "Миколаївської народної республіки".

Про це Служба безпеки написала у Telegram.

Колишній депутат міської ради Миколаєва готувався до приходу "русского мира". За завданням російських спецслужб, він розробив концепцію "Миколаївської народної республіки", яка у подальшому мала приєднатися до рф.

Чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне "обґрунтування" для створення фейкової республіки у межах області.

Відповідно до вилучених у нього під час обшуку документів, Миколаївщина повинна була заявити про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України, проголосивши себе "МНР".

Згодом область мала  перейти на російську мову, отримати власні "герб, прапор і гімн". Час існування квазі-республіки – виключно у період "спеціальної військової операції" рф, а потім псевдоутворення клопотало би про включення до складу рф.

Ворог пообіцяв агенту одну з керівних посад у разі захоплення області.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала у Мукачеві агента російських спецслужб.

Зловмисником виявися громадянин рф, який прибув у регіон для збору суспільно-політичної інформації. Він передавав її своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій і спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах.