В окупованій Каховці підпалили авто колаборантки

За словами очевидців, горіла автівка "начальниці" управління освіти Ірини Махньової

Увечері 25 червня в окупованому місті Каховка на Херсонщині зайнялась автівка, яка ймовірно належить місцевій колаборантці.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови Херсонської ОВА та депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

За словами посадовця, згоріла автівка належала Ірині Махньовій, яка працює начальницею управління освіти в окупаційній адміністрації Каховки.

Фото: Facebook Сергія Хланя

Нагадаємо, станом на кінець червня Сили Оборони України поступово просуваються у Херсонській області. Зокрема, про це 17 червня повідомляв Генеральний штаб Збройних Сил України. Також про це офіційно заявили в оперативному командуванні “Південь” Збройних сил. Крім того, 8 червня про успіхи ЗСУ на південному напрямку повідомляла британська розвідка.

Зауважимо, що на території області росіяни встановили жорсткий окупаційний режим. За даними СБУ, військові держави-терориста панічно бояться коригувальників вогню серед цивільних. Як повідомляє Служба Безпеки, станом на початок червня окупанти мали дозвіл на ураження цивільних на власний розсуд. Показовий приклад репресій – викрадення з робочого місця проректора Херсонського державного університету Максима Вінника, яки має інвалідність та потребує стабільної медичної допомоги.

Станом на початок червня  близько 600 людей перебували у катівнях окупантів на Херсонщині

Водночас окупаційна адміністрація заявила про автоматичне присвоєння всім новонародженим на окупованій території російського громадянства. Загарбники розглядають проведення псевдореферендуму про приєднання Херсонщини до російської федерації на початок вересня.

Проте в області активно діє партизанський рух. Нещодавно співробітників оперативного підрозділу російських військ розстріляли в одному із кафе Херсонщини. За словами генерала-майора Дмитра Марченка, який командував обороною Миколаєва у перші місяці повномасштабного вторгнення, партизани готові до активних дій проти росіян.