• Головна
  • Новини
  • На деокупованих українських територіях можуть звести модульні лікарні

На деокупованих українських територіях можуть звести модульні лікарні

Нічим не гірші за умовами, проте будуються швидше

В Україні на визволених від росіян територіях можуть побудувати модульні лікарні. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський під час огляду будівництва подібних медичних закладів у Польщі.

“Україна вивчає європейський досвід побудови лікарень, виготовлених у заводських умовах модульного типу. Вони можуть з'явитися на деокупованих територіях, де ворог завдав найбільших втрат медичній інфраструктурі”, - повідомив Боруховський.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, такі медичні заклади за якістю нічим не поступаються традиційному будівництву. А завдяки модульним конструкціям терміни будівництва значно скорочуються. Модульні технології дозволяють побудувати лікарню на понад 300 ліжок у максимально короткі терміни — близько року.

“Мова йде не про “вагончики”, в яких є доступ лише до найпростіших послуг, а про повноцінні медичні заклади, зведені з модульних конструкцій з повним інженерним оснащенням, що виготовлені в заводських умовах і змонтовані на будівельному майданчику”, — пояснив заступник очільника МОЗ.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали від канадської лікарні обладнання для оперування головного та спинного мозку.