• Головна
  • Новини
  • росія просуває наратив про скасування кордонів з росією

росія просуває наратив про скасування кордонів з росією

Окупанти намагаються психологічно тиснути на людей

росія вигадала черговий наратив, який просуває — "влада" тимчасово окупованої Запорізької області закликає скасувати кордони з росією.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Організація пояснює, що такий наратив просувають з декількох причин. По-перше, це потрібно окупантам для того, аби психологічно тиснути на населення. Загарбники хочуть, щоб жителі тимчасово окупованих територій змирились з тим, що росія прийшла вже назавжди.

По-друге, колаборанти вислужуються перед кремлівськими кураторами, а їхні гучні промови озвучуються, щоб заявити про себе як про повноцінний орган державної влади.

"Рашистів, які прийшли до влади на тимчасово окупованих територіях, фінансово підтримує росія. Також т.зв. влада ТОТ вбачає великі фінансові перспективи під час перерозподілу бізнесу і сфер впливу, тому всіма силами прагне втриматись на "керівній" посаді і поширювати позицію тероризму кремля", — пише Центр протидії дезінформації.

Нагадаємо, російська пропаганда поширює статтю китайського політолога Міньсінь Пейя, розповідаючи про “безсилля Заходу перед “союзом росії та Китаю”. Вона продовжує намагатись сформувати враження, що рф має потужну підтримку на міжнародній арені.