• Головна
  • Новини
  • Навіть танки та винищувачі: фонд "Повернись живим" отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення

Навіть танки та винищувачі: фонд "Повернись живим" отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення

Основну увагу волонтери будуть концентрувати саме на летальному озброєнні

"Повернись живим" став першим благодійним фондом в Україні, який отримав офіційне право купувати з-за кордону товари військового призначення. Про це повідомляє пресслужба БФ.

"Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби "активного ураження", які є на озброєнні у армії США та інших передових європейських країн", — пояснюють у "Повернись живим".

Такий статус дає право купувати у виробників відповідні товари напряму — без посередників. І саме це не тільки здешевлює ціну, а й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців.

Основну увагу волонтери будуть концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить наші Збройні Сили. У фонді заявили про готовність купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та інше.

"Ми закликаємо всіх небайдужих — зокрема, великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу — долучитись, і допомогти нам реалізувати найамбітніші проєкти та закрити критичні запити військових", — наголосили благодійники.

Нагадаємо, Сергій Притула збирає кошти на три літаки комплексу БПЛА для ЗСУ.