• Головна
  • Новини
  • Американські прокурори розслідуватимуть військові злочини росіян

Американські прокурори розслідуватимуть військові злочини росіян

Групу розслідувачів очолить американський "мисливець на нацистів"

Група співробітників американської прокуратури на чолі з відомим мисливцем на нацистських злочинців Еллі Розенбаумом буде розслідувати військові злочини російської армії в Україні.

Як повідомляє CNN, про це заявив 21 червня генеральний прокурор США Меррік Гарленд, перебуваючи з неоголошеним візитом в Україні.  Група працюватиме над виявленням та притягненням до відповідальності всіх, хто вчинив військові злочини в Україні.

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд та генеральний прокурор України Ірина Венедіктова сьогодні у Краковці, на кордоні України з Польщею.

Команду, за словами Гарленда, очолюватиме найвідоміший мисливець на нацистів Департаменту юстиції Елі Розенбаум, і вона складатиметься з експертів у розслідуваннях, пов’язаних із порушеннями прав людини та військовими злочинами.

За даними Міністерства юстиції, Розенбаум, 36-річний ветеран міністерства юстиції, раніше обіймав посаду директора стратегії та політики у сфері захисту прав людини, допоміг департаменту у понад 100 справах позбавити громадянства або депортувати обвинувачених нацистів.

За твердженням американських журналістів, така заява є сильним сигналом Міністерства юстиції про те, що воно зацікавлене в розслідуванні військових злочинів у війні, що триває в Україні, і наслідком попередніх спроб Міністерства юстиції заблокувати активи російських олігархів.

"Немає схованки для військових злочинців. Міністерство юстиції США буде намагатися притягнути до відповідальності тих, хто вчиняє військові злочини та інші звірства в Україні", – сказав Гарленд в Україні.

Меррік Гарленд також повідомив, що Міністерство юстиції США скерує трьох прокурорів, які будуть консультувати Україну, а також країни Європи та Близького Сходу щодо боротьби з зусиллями росії уникнути глобальних санкцій.