• Головна
  • Новини
  • Встиг повоювати лише три дні: СБУ допитала російського пілота-"вагнерівця"

Встиг повоювати лише три дні: СБУ допитала російського пілота-"вагнерівця"

У Службі безпеки України допитують російського пілота-найманці, літак якого збили напередодні українські захисники. Він розповів, що свій перший бойовий виліт здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні. Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день.

"Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну. При цьому, намагається виправдовуватись і каже, що йшлося лише про "нанесение ударов по опорным пунктам, скоплениям силы и живой силы противника", - кажуть в СБУ.

Та коли полоненому показали на відео результати ударів рф по мирних населених пунктам, він раптом змінив свою думку і визнав, що це "неправильна, нікому непотрібна війна".

Серед іншого він зізнався, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад $10 млн літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики зс рф.

"Найманці отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць і додаткові бонуси. Основною метою свого перебування в Україні цей пілот вважав "задачу… по оказанию помощи республикам Донбасса", а бойові вильоти – "частными задачами", - кажуть у Службі безпеки.

Нагадаємо, наприкінці травня українські захисники знищили великий підрозділ “вагнерівців” на Донбасі. Після ліквідації ЗСУ такої елітної частини “рядові” російські окупанти тепер взагалі бояться воювати.