• Головна
  • Новини
  • Українська артилерія знищила командний пункт 20-ї армії рф

Українська артилерія знищила командний пункт 20-ї армії рф

Внаслідок прицільного влучання, всі російські військові, що перебували там, загинули

Внаслідок артилерійського удару ЗСУ у Харківській області був знищенний командний пункт російської 20-ї загальновійськової армії. Українська артилерія вразила ворожу ціль 17 червня, проте ідентифікувати загиблих росіян неможливо через повне обгорання тіл.

Про це повідомив відомий український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"17 червня внаслідок артилерійського удару Збройних Сил України по Харківській області знищено пункт управління 20-ї армії, Західний військовий округ. За інформацією, весь особовий склад на пункті контролю загинув", - повідомляє він.

За інформацією журналіста, знищено понад 40 окупантів. З поміж них  військовослужбовці вищого командного складу 20-ї загальновійськової армії, а також обов'язкова зміна 533 командно-розвідувального центру російського головного управління розвідки, яка базується у місті Воронеж.

"Особи загиблих неможливо встановити через тотальне загоряння тіл та обвал будівлі", - додає Цимбалюк.

Довідка: 20-та гвардійська загальновійськова армія - військове об'єднання сухопутних військ росії чисельністю в армію. Перебуває у складі Західного військового округу. Штаб армії перебуває у прикордонному місті Воронеж. Туди її передислокували з Нижнього Новгорода у 2014-у році, з початком російсько-української війни.

На момент повномасштабного вторгнення в Україну 20-армія складалась з двох мотострілецьких дивізій, окремих артилерійської, ракетної та зенітної бригад, а також низки допоміжних частин.

Нагадаємо, 17 червня бійці львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили дві російські БМП.