Facebook видалив сторінку українського каналу

Публікацію про звірства російських солдатів визначили такою, що порушує правила спільноти

Адміністрація соціальної мережі Facebook, яка належить компанії Meta, видалила сторінку українського 5-го каналу. За словами представників ЗМІ, це сталося після публікації про звірства російських військових в Україні.

Про це 5-й канал повідомив у своїй офіційній заяві з приводу інциденту.

Відомо, що офіційною причиною видалення стали "ворожі висловлювання", які ніби то поширювались на сторінці телеканалу у соцмережі.

"Проте компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою. Нині "5 канал" подав апеляцію, а також готує звернення до Мінцифри, аби допомогли відновити сторінку", - йдеться у заяві ЗМІ.

Відомо, що компанія Meta, яка базується у США,  вже не вперше блокує проукраїнських блогерів та медіа за висвітленням війни в Україні. Зокрема, місяць тому у Мінцифрі заявили, що полк "Азов" внесений до списку заборонених організацій Meta. Зауважимо, що саме на дискредитацію полку "Азов", як "неонацистського угруповання" роками працювала російська пропаганда, зокрема і через деякі закордонні ЗМІ.

"Закликаємо наших колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати. Багато сторінок обмежуються, українські користувачі масово баняться через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць – це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі", - підсумовують ситуацію на 5-у каналі.

Нагадаємо, віднедавна сервіс Google Maps відкрив доступ до супутникових знімків військових і стратегічних об’єктів росії.