• Головна
  • Новини
  • окупанти не проводять превентивних дій, щоб побороти холеру у Маріуполі

окупанти не проводять превентивних дій, щоб побороти холеру у Маріуполі

Маріуполем шириться холера. Однак окупанти не проводять жодних превентивних дій, аби зупинити епідемію. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Холера. Окупаційна влада запевняє, що ситуація під контролем. Однак за цим стоїть лише те, що не робиться аж нічого. Жодних превентивних дій. Єдине, окупанти таки визнали проблему з перевихованням заглибних, що поховані по дворах багато верхівок. У питанні епідемії можемо лише сподіватись, що ризик залишиться ризиком. На жаль, але поки так", — пише Андрющенко.

Водночас більшість перепоховань робиться в братській могилі в Мангуші. Через це, за словами посадовця,  офіційна процедура поховання займає від 8 до 10 діб — від проходження по бюрократичних колах пекла так званого" днр" та їх похоронної служби. При цьому, встановлення причин смерті не проводиться.

Жодних офіційних даних про рівень та причини смертності у Маріуполі немає. Окупанти не мають ані обладнання, ані реактивів для проведення відповідних аналізів та тестів.

Разом з тим спостерігається тенденція збільшення поховань по дворах та підготовки нових могил мешканцями. Щодня на імпровізованих кладовищах з’являються нові могили. Причини смерті невідомі, але мають ненасильницький характер.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації спростували фейки про ймовірність поширення холери в Україн. Наразі в Україні не виявлено спалахів холери в жодному населеному пункті.