• Головна
  • Новини
  • В Україні посилили берегову охорону, ворожий флот тримається на відстані - Резніков

В Україні посилили берегову охорону, ворожий флот тримається на відстані - Резніков

Україна почала створювати надійний захист своїх узбереж. У цьому дуже допомогли нещодавно отримані від країн-партнерів пускові установки наземного базування та протикорабельні ракети Harpoon. Про це розповів Міністр оборони Олексій Резніков.

"Берегову оборону посилено надзвичайно ефективними комплексами Harpoon, які в поєднанні з нашими "Нептунами" вже змушують ворожий флот триматися на відстані, щоб не повторити долю флагмана чф рф – крейсера "Москва", - сказав Резніков.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони повідомляло, про отримання протикорабельних ракет Harpoon. Новітню зброю Україні взялися надати Данія, Великобританія, Нідерланди, до цього процесу мають долучитися й інші держави.

"Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн”, — прокоментував Рєзніков САУ М109 та додав — Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу", - резюмував тоді міністр оборони.