• Головна
  • Новини
  • Україну підштовхують до невигідного миру - президент Зеленський

Україну підштовхують до невигідного миру - президент Зеленський

За словами голови держави, окремі сили на Заході починають штовхати Україну до миру на невигідних умовах через "втому від війни".

За словами голови держави, окремі сили на Заході починають штовхати Україну до миру на невигідних умовах через "втому від війни". Водночас Володимир Зеленський наголосив, що не веде подібних переговорів з жодною країною чи політиком.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила інформаційна агенція "Інтерфакс", цитуючи слова президента під час зустрічі з журналістами, яка відбулась 6 червня.

"Жодних переговорів про якісь плани (мова про мирний план, який обговорюють США, ЄС та Велика Британія) у мене немає, такі переговори сьогодні на рівні нуля знаходяться. Звісно, всім хочеться максимально нас трішечки штовхати до якогось результату, точно не вигідного для нас, бо нас не питають поки що, а вигідного для тих чи інших сторін, які мають свої інтереси. Знову ж таки, різні: як фінансові, так і політичні", – говорить Володимир Зеленський.

За словами голови держави, у всій світовій спільноті наростає втома, пов'язана з війною. Відповідно, ті чи інші держави прагнуть до як найшвидшого результату, який був би вигідним перш за все їм. Водночас Зеленський зазначив, що "нам із вами потрібен результат – для нас".

Президент додав, що попри це, для успішного завершення війни слід продовжувати і далі працювати з європейськими та світовими державами.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, що наприкінці квітня президент Володимир Зеленський заявив, що у випадку знищення росіянами українських військовополонених з Маріуполя чи проведення референдумів у тимчасово окупованих областях будь-які подальші перемовини з Росією є абсолютно неможливі.

Додамо, що перший демократично обраний президент Польщі Лех Валенса заявив, що з росією неможливо говорити мовою дипломатії, адже та розуміє лише мову сили.