• Головна
  • Новини
  • росіянам дозволили розстрілювати цивільних на Херсонщині

росіянам дозволили розстрілювати цивільних на Херсонщині

На блокпостах тимчасово окупованої Херсонщини загарбникам дозволено розстрілювати цивільних

На блокпостах тимчасово окупованої Херсонщини загарбникам дозволено розстрілювати цивільних.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила Служба Безпеки України, яка перехопила розмови двох окупантів з так званої "ДНР".

"Мне сказали: если подозрительная личность, без разговоров сжигать нах*й… У меня приказ от майора такой: появляется машина или фура, или шо с яблоками, смотришь, спрашиваешь: "Шо везешь?". Если человек подозрительный, е*ашить без разговоров", - говорить окупант з позивний "Сєдой".

Своєю чергою, співрозмовник російського загарбника підтримує "колегу", та уточнює, що якщо тому не вдасться розстріляти цивільного українця, справу довершить він особисто.

"…Ага, с твоей стороны вы их первыми будете сжигать. А если не успеете, то мы?", - говорить той.

Нагадаємо, з початком повномасштабного російського вторгнення значна частина Херсонської області перебуває під жорсткою російською окупацією. 25 травня російський диктатор путін підписав указ про спрощену процедуру роздачі паспортів країни-агресора мешканцям окупованих українських територій.

Водночас попри заклики загарбників вчителі області масово відмовляються від співпраці з окупантами. Місцеві зрадники бояться партизанського руху, через що пересуваються на автівках з охороною. Крім того, росіяни масово мінують ліси та пляжі, на одному з яких, в курортному селещі Лазурне, підірвалось троє людей. Місцевим підприємцям, які не погоджуються на розрахунки в рублях, окупанти погрожують відібрати або знищити майно.