• Головна
  • Новини
  • Борис Джонсон підтвердив передачу Україні далекобійних ракет

Борис Джонсон підтвердив передачу Україні далекобійних ракет

Британський прем'єр оголосив про передачу Україні ракетних комплексів M270 американського виробництва, які можуть вражати ворога на відстані до 80 км.

Британський прем'єр сьогодні, 6 червня, оголосив про передачу Україні ракетних комплексів M270 американського виробництва, які можуть вражати ворога на відстані до 80 км.

Як інформує Lviv.Media, про це Борис Джонсон написав у своєму обліковому записі у Twitter.

"Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія нищить міста і вбиває невинних мирних жителів. Велика Британія подарує Збройним Силам України реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати атаку Росії", - пише прем'єр-міністр Сполученого Королівства.

Як йдеться у повідомленні на офіційному сайті британського уряду, окрім самих РСЗВ, кількість яких наразі не розкривається, уряд Сполученого Королівства забезпечить навчання українських військових, яке відбуватиметься на британській території, а також достатню кількість ракет M31 у якості боєприпасів. Дальність цих високоточних боєприпасів складає до 80 кілометрів.

РСЗВ M270 Фото: твіттер Бориса Джонса

Зауважимо, раніше заяву про постачання для ЗСУ таких ракетних комплексів зробив міністр оборони Великобританії Бен Уолес. За даними американського інституту вивчення війни, наявність таких систем в ЗСУ дозволить українським захисникам вражати цілі в глибокому тилу супротивника, знищувати шляхи постачання окупаційних військ, і таким чином - глобально змінити співвідношення сил на фронті російсько-української війни.

Довідка: реактивні системи залпового вогню M270 - важкі броньовані реактивні системи на гусеничному шасі, які Армія США прийняла на озброєння у 1983-у році, за своїми характеристиками є цілком придатні для використання в умовах бездоріжжя та степового рельєфу. Як і в інших зразках американських артилерійських систем, ключовою особливістю M270 є його багатофункційність.

Дальність залпу залежить від типу боєприпасів, і сягає до 80 км. Для порівняння, радянські БМ-21 “Град” мають калібр 122 міліметри та дальність ураження у 20 км).

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, уряд США погодив надання Україні аналогічних за своїми характеристиками реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS.