• Головна
  • Новини
  • Українців попереджають про фейкову розсилку щодо відключення зв'язку у Запорізькій області

Українців попереджають про фейкову розсилку щодо відключення зв'язку у Запорізькій області

На номери українців один операторів розсилає фейкове повідомлення від нібито РНБО, яка ухвалила рішення про припинення надання послуг українськими операторами в Запорізькій області. Однак Україна не відключає й не відключатиме українців від зв’язку. Про це повідомляє Держспецзв'язку.

"Від початку війни українська влада посіла чітку й зрозумілу позицію – в жодному разі не обмежувати можливості отримання послуг мобільного зв’язку та інтернету для наших громадян, незалежно від того, живуть вони на окупованих територіях чи ні", — пише Держспецзв'язку.

Щоб українці могли зв'язатися з рідними, викликати екстрені служби та отримати правдиву інформацію про перебіг війни, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку надав відповідні роз’яснення усім українським операторам.

Водночас нещодавно російські окупанти відключили український зв’язок на Херсонщині й намагалися звинуватити у цьому українську владу.

Крім того, ворог провів спецоперацію з розсиланням від номера Ukraine неправдивого повідомлення про відключення зв’язку.

Якщо у вас немає мобільного зв’язку та інтернету, ви можете отримувати достовірну офіційну інформацію на середніх хвилях радіо (частоти 1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів, а також на розкодованих супутникових каналах за такими параметрами:

супутник: Hotbird 13; частота: 11 219 МГц; поляризація: H (горизонтальна); символьна швидкість: 29 900; корекція помилок: FEC 3/5.Нагадаємо, російська пропаганда поширює неправдиву інформацію про те, що громадяни Польщі зможуть обіймати адміністративні та державні посади, служити в армії та спецслужбах, а польська поліція має право стежити за правопорядком в Україні.