• Головна
  • Новини
  • Невелике містечко у Бельгії зібрало 127 бронежилетів для ЗСУ

Невелике містечко у Бельгії зібрало 127 бронежилетів для ЗСУ

Громада 40-тисячного міста Сінт-Трейден у Бельгії організувала вантаж гуманітарної допомоги для ЗСУ, який прийняли у Львові.

Громада 40-тисячного міста Сінт-Трейден у Бельгії організувала вантаж гуманітарної допомоги для ЗСУ, який прийняли у Львові.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Бронежилети, а також 50 турнікетів та аспіраторів, кошти на які пожертвували мешканці Сінт-Трейдена, очільниця цього міста пані Верле Геерен передала під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим у стінах львівської Ратуші.

"Ми щодня стежимо за всім, що відбувається в Україні, і дуже вболіваємо за Україну. Я розумію, що це не звичний подарунок, з яким їдуть офіційні делегації, але переконана, що він є потрібний і буде належно використаний. Кошти ми збирали усією громадою - і прості люди жертвували, і церковні громади, і організації. І нашим мешканцям є дуже важливо, аби ці речі буди передані прицільно тим, кому це потрібно. Саме тому я особисто приїхала, щоб вручити цю допомогу", - говорить пані Геерен.

Фото: ЛМР

Міський голова Львова подякував громаді бельгійського міста за допомогу та щиру підтримку України.

Довідка: Сінт-Трейден - старовинне місто на сході Бельгії з населенням трохи більше ні40 тисяч осіб, засноване шанованим у католицькій церкві святим Трудоном у 693-уроці нашої ери. Місто розташоване у центрі родючого регіону Бельгії, Геспенгау, і славиться грушами, яблуками та черешнями.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, мешканці невеликого польського міста Бохня зібрали для ЗСУ матраци, радіостанції, а також медикаменти, які вже вирушили на передову.