• Головна
  • Новини
  • роспропаганда поширює фейк, що поляки зможуть займати державні посади в Україні

роспропаганда поширює фейк, що поляки зможуть займати державні посади в Україні

Російська пропаганда поширює неправдиву інформацію про те, що громадяни Польщі зможуть обіймати адміністративні та державні посади, служити в армії та спецслужбах, а польська поліція має право стежити за правопорядком в Україні.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО спростовують поширені фейки. Власне, законопроєкт, на який посилаються маніпулятори, анонсований Президентом України як аналог ухваленого Польщею закону про підтримку українців, які прибувають до їхньої країни через війну.

"Наразі жодних офіційних підтверджень можливості громадян Польщі у разі ухвалення такого закону обіймати в Україні адміністративні та державні посади немає. Конкретні положення українського законопроєкту розробляє МЗС України", - йдеться у повідомленні.

Маніпулятивне трактування закону є продовженням дезінформаційної кампанії росії. Зокрема окупанти звинувачують Польщу у намірах поступово взяти під контроль західні регіони України з подальшою анексією.

Нагадаємо, українців попереджають про нову небезпечну розсилку електронних листів. Відкриття документа загрожує ураженням комп'ютера.