• Головна
  • Новини
  • В Іспанії випустили поштову марку з українським прапором

В Іспанії випустили поштову марку з українським прапором

Іспанська поштова компанія Correos випустила поштову марку "Іспанія з Україною". На ній зображений український прапор із серцем посередині. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на компанію, яка виготовила марку.

За даними компанії, вони вирішили випустити марку, яка символізуватиме солідарність з народом України.

"Україна живе в кошмарі з 24 лютого 2022 року, коли президент Росії Володимир Путін оголосив про початок військового вторгнення. За цей час конфлікт забрав життя багатьох мирних жителів і зробив біженцями мільйони українців, які покинули свої домівки, залишивши минуле, а також багатьох своїх родичів", – йдеться в повідомленні.

Фото: Correos

У Correos зазначили, що Іспанія від самого початку повномасштабної війни продемонструвала солідарність з Україною.

Також у компанії зазначили, що неодноразово відправляли гуманітарну допомогу в Україну. Поштова вартість марок – 1,75 євро, продаються в упаковці по 5 штук.

Нагадаємо, 23 травня Укрпошта анонсувала продаж нової поштової марки —  “Русскій воєнний корабль… всьо!”. Очікувалося, що новий тираж не викличе такого ажіотажу, як оригінальний. Але у день старту продажів, 23 травня, з самого ранку під Головпоштампом у Києві та Львові вже вишикувались величезні черги.

Додамо, у перший день продажів Укрпошта продала 800 тисяч марок з кораблем.

Водночас у Тернополі у кілька годинній черзі на поштовому відділенні стояли люди, бажаючи придбати марку “Русскій воєнний корабль…всьо!”. Проте на всіх охочих їх не вистачило. Обурені покупці викликали поліцію.