• Головна
  • Новини
  • російські пропагандисти створили фейк про "втому" жителів Європи від українців

російські пропагандисти створили фейк про "втому" жителів Європи від українців

Фантазія окупантів не має меж. Пропагандисти росії створили новий фейк, згідно з яким жителі Європи "втомилися" від українців та від незручностей, які вони приносять. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Також росЗМІ розповідають, що підтримка громадян України в Європі з кожним днем стає менш активною.

"Дегуманізація, створення негативного образу українців за кордоном – це чергова маніпуляція рф в спробах нівелювати підтримку України з боку цивілізованого світу, вселити атмосферу ненависті і ворожості до них в російськомовному середовищі ЄС та підбурити до дискримінації", — пише Денісова.

За словами посадовиці неприпустимість дискримінації шукачів захисту за ознакою країни їхнього походження передбачена статтею 3 Конвенції про статус біженців 1951 року.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації спростували фейки про підвищення тарифів на газ. Також у Центрі протидії дезінформації зазначають, що газопостачальна компанія “Нафтогаз України” утримує ціну на газ у межах річного тарифного плану “Фіксований”. Таке рішення було ухвалене через воєнний стан.