• Головна
  • Новини
  • У Криму люди змушені здавати кров для російських військових, аби не втратити роботу

У Криму люди змушені здавати кров для російських військових, аби не втратити роботу

Через величезну кількість поранених російських військових лікарні Криму переповнені. Бракує крові. Щоб поповнити запаси, місцева влада змушує кримчан ставати донорами. Жодних медичних документів при цьому не вимагають. Про це повідомляє Людмила Денісова український омбудсман.

"Постійно отримую інформацію про велику кількість поранених військових рф в лікарнях та санаторіях тимчасово окупованого півострова. Медичні заклади не можуть впоратися з таким навантаженням, катастрофічно не вистачає крові. У зв’язку з цим активно ведеться примусова кампанія донорства крові на ТОТ Крим", - каже Денісова.

Та додає, що має інформацію про те, що головний лікар Сімферопольської ЦРКБ видав спеціальний наказ, в якому зазначено, що необхідно збільшити запаси крові всіх категорій з розрахунком на 1500 реципієнтів та тимчасово зупинити безоплатне надання медичних послуг.

У Севастополі у військовому госпіталі палати переповнені, ставлять додаткові ліжка для поранених. У деяких палатах перебуває до 40 осіб.

"Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться. Люди, аби не втратити роботу, змушені ставати донорами", - додає омбудсман.

Людмила Денісова звернулась до спеціальної Комісії ООН врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.