• Головна
  • Новини
  • путін підписав указ про роздачу російських паспортів мешканцям окупованих районів Херсонщини та Запоріжжя

путін підписав указ про роздачу російських паспортів мешканцям окупованих районів Херсонщини та Запоріжжя

Президент держави-терориста поставив підпис під відповідним документом сьогодні, 25 травня.

Президент держави-терориста поставив підпис під відповідним документом сьогодні, 25 травня. Згідно з указом путіна, отримати паспорт рф у спрощеному порядку зможуть українці в Запорізькій та Херсонській областях, частина з яких окупована російськими військами.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "Комсомольская правда".

Зауважимо, що це вже не перший прецедент, коли росія використовує так звану "паспортизацію" для виправдання своєї агресії. У 2008-у році саме наявність російських паспортів у значної частини населення сепаратистської Південної Осетії стала виправданням для повномасштабного російського вторгнення на суверенну територію Грузії. Крім того, щонайменше з 2020-го року масштабну видачу російських паспортів розгорнули на територіях тимчасово окупованих районів Донеччини та Луганщини.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, російські окупанти погрожуючи репресіями та насиллям змушують мешканців окупованих територій Донецької та Луганської областей приймати російське громадянство. Водночас ті українці, яким вдалось вирватися з окупації, публічно знищують російські документи.