• Головна
  • Новини
  • На Авдіївському напрямку росіяни зазнали втрат і відступили, - Генштаб

На Авдіївському напрямку росіяни зазнали втрат і відступили, - Генштаб

Триває вісімдесят друга доба війни. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку.

На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ  ЗСУ на північ від міста Харків та запобігти їх виходу кордону.На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону.

«До 21 травня триватиме наступний етап перевірки бойової готовності сил реагування збройних сил республіки білорусь», - кажуть у Генштабі ЗСУ.

У прикордонній смузі ворог використовує мобільний комплекс радіомоніторинг. Він діє з метою моніторингу мереж стільникового зв’язку.

На Сіверському напрямку противник посилив контроль ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та проводить демонстраційні дії, щоб утримати підрозділів Сил оборони на напрямку та не допустити їх перекидання до Східної операційної зони.На Харківському напрямку ворог намагається втримати займані позиції та не допустити просування ЗСУ у напрямку до кордону.На Слов’янському напрямку активних бойових дій противник не проводив. Здійснює доукомплектування та поповнення втрат.

«Російські окупанти обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Руські Тишки, Тернова та Петрівка. Противник вів повітряну розвідку за допомогою БпЛА “Орлан-10”», - розповідають військові.

На Донецькому напрямку окупанти з усього спектру озброєння обстрілювали українських захисників, аби виснажити їх та зруйнувати їхні фортифікаційні споруди.На Лиманському, Бахмутському та Курахівському напрямках ворог продовжує ведення наступу, бойові дії тривають.На Авдіївському напрямку, після завданих Силами оборони втрат, ворог відійшов на раніше зайняті позиції.На Сєвєродонецькому та Новопавлівському напрямках активних бойових дій противник не вів.У Маріуполі ворог продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари. Особливо в районі заводу “Азовсталь”.На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводить, обстрілює українські підрозділи із застосуванням ствольної артилерії та мінометів.

«Силами оборони було завдано удару по позиціях ворога у районі населеного пункту Чорнобаївка, завдано втрат у живій силі та техніці. Кількість уточнюється», - кажуть у Штабі.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили одинадцять повітряних цілей: два вертольоти (Ка-52 та Мі-28) сім БпЛА оперативно-тактичного рівня і дві крилаті ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили сімнадцять атак ворога, знищили три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника. Втрати особового складу російських окупантів уточнюються.