Ринок пального перевірить Антимонопольний комітет

Кажуть, що інформація, яка надходить зараз, є суперечливою

Антимонопольний комітет планує дослідити ринок пального, аби зʼясувати, чи не було змови серед постачальників. Наразі кажуть, що два тижні моніторять ситуацію, і інформація, яка надходить, є суперечливою.

"При цьому дані, які надходять, є суперечливими. З одного боку, начебто пальне наявне на ринку є у достатніх обсягах, а з іншого ми спостерігаємо, що окремі оператори не здійснюють реалізацію продукції через роздрібну мережу АЗС, а там, де продажі відбуваються – черги можуть досягати декількох кілометрів", - йдеться у повідомленні.

Кажуть, що планують у найближчі терміни з’ясувати причини виникнення дефіциту на ринку пального та дати суспільству об’єктивну, неупереджену картину щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, в Україні вирішують проблеми з дефіцитом пального. Планують вже найближчим часом поставляти продукт зі США та Нідерландів транзитом через Польщу. При цьому кількість поставок хочуть збільшити утричі.

6 травня Україна та Польща домовилися про бездозвільний проїзд вантажівок з пальним. Нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники.