• Головна
  • Новини
  • Окупанти поширюють фейк начебто Польща планує захопити захід України

Окупанти поширюють фейк начебто Польща планує захопити захід України

У роковини операції "Вісла" рф розповсюджує фейки начебто Польща планує захоплення заходу України. Про це у весь голос заявив очільник служби зовнішньої розвідки ворога наришкін.

"Під приводом початку великих маневрів польської армії, очільник служби зовнішньої розвідки наришкін повідомив, що "польські спецслужби вже ведуть пошук "договороспроможних" представників української еліти для формування орієнтованої на Варшаву "демократичної" противаги націоналістам", - повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Та додають, що наришкін таким чином фантазує, що у такий спосіб "Варшава по суті отримає під управління території, на які увійдуть польські миротворці".

Насправді ж, Польща не має планів захоплення України. Про це заявив Станіслав Жарін, прессекретар міністра-координатора спецслужб Польщі.

"Жарін вважає, що директор служби зовнішньої розвідки рф розповсюджує неправдиву інформацію і намагається підірвати відносини між Польщею та Україною та виставити Польську Республіку розпалювачем війни", - додають у Центрі.

Нагадаємо, російські окупанти люблять поширювати різні фейки, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Зокрема із останнього, - військові рф розповсюдили фейк про те, що у Запоріжжі в одній з лікарень начебто розташовані ЗСУ та військова техніка. 

До слова, вчора, 28 квітня, Україна вшановувала 75-ті роковини військово-політичної операції комуністичного режиму "Вісла" з депортації десятків тисяч українців з їхніх етнічних територій.