• Головна
  • Новини
  • Шахраї збирають кошти на відновлення "Мрії", продаючи NFT

Шахраї збирають кошти на відновлення "Мрії", продаючи NFT

Шахраї розпочали фейковий збір коштів на відновлення літака АН-225. Про це повідомляють у компанії "Антонов".

Кошти збирає компанія AMEDIA.UA. Вони на платформі an225 продають NFT-зображення АН-225 "Мрія", а всі виручені кошти нібито передадуть на відновлення справжнього літака.

"Прикриваючись благородною місією, невідома компанія збирає гроші, використання яких простежити неможливо", - повідомляють у компанії.

Однак цей сайт створили без погодження з ДП "Антонов". Підприємство не надавало повноважень вказаній компанії на збір коштів для відновлення Ан-225.

На сайті організатори продають сім цифрових зображень літака "Мрія". За посиланнями на сайті вказують різні напрямки спрямування коштів: у першому –   на будівництво "Мрії", у другому – "на потреби ЗСУ".

Також підприємство "Антонов" анонсувало офіційний сайт з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову найбільшого в світі транспортного літака. На цьому ресурсі компанія публікуватиме звіт про використання коштів, які надійдуть на рахунок.

Нагадаємо, раніше в результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 “Мрія”.

Концерн зазначив, що на відновлення літаку треба не тільки шалені кошти, а й 5 років роботи. На момент вторгнення “Мрія” була на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України.