• Головна
  • Новини
  • Яхту Медведчука продадуть, а кошти направлять в український бюджет – АРМА

Яхту Медведчука продадуть, а кошти направлять в український бюджет – АРМА

Яхту Royal Romance, яка належить нардепу Віктору Медведчуку та, яку арештували у Хорватії, найімовірніше, виставлять на продаж. Отримані кошти спрямують в український бюджет. Про це керівник відділу комунікації Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та менеджменту активами (АРМА), пише "Радіо Свобода".

"Хорватські правоохоронці наклали арешт на виконання санкцій для того, щоб ніхто не вчинив з яхтою будь-які дії. Після арешту яхти Офіс генпрокурора звернувся до АРМА щодо розробки дорожньої карти управління цим об’єктом. Наразі прокуратура розслідує справу Медведчука, тоді як АРМА забезпечує найбільш ефективний спосіб управління арештованими активами у цій справі. В подальшому АРМА, найімовірніше, забезпечить реалізацію яхти на відкритих торгах зі зверненням виручених коштів на користь держави", – зазначив Бульдович.

Нагадаємо, у хорватському місті Рієка поліція арештувала елітну 92-метрову яхту депутата від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука. Про це повідомляє хорватське видання Novi list.

11 квітня Личаківський районний суд Львова своєю ухвалою передав АРМА арештовану яхту Royal Romance.

За технічними характеристиками, які наводить профільний ресурс Мерін Трафік, Royal Romance збудована у 2015 році. Вона має габарити 93 метрів завдовжки, 15 метрів ширини, важить майже 3 тисячі тонн. Яхта має номери для 14 гостей та 22 членів екіпажу, є ліфт. На палубі – басейн. На Royal Romance встановлено два дизельні двигуни на 3 тисячі кінських сил кожен, а водні резервуари вміщують 55 тисяч 200 літрів прісної води. Віктор Медведчук придбав собі яхту за 200 мільйонів доларів.