Швейцарія запровадила чергові санкції проти рф

Забороняється будь-яка підтримка державних та громадських російських організацій

Федеральна рада Швейцарії запровадила додаткові санкції проти рф у рамках пятого пакету санкцій ЄС. Про це повідомляється на сайті відомства.

"Рішенням від 27 квітня Швейцарія впроваджує нові заходи, ухвалені ЄС 8 квітня з огляду на триваючу військову агресію Росії в Україні. На засіданні 13 квітня Федеральна рада ухвалила рішення прийняти п'ятий пакет санкцій ЄС", — йдеться у повідомленні.

Нові заходи включають санкції щодо товарів, включаючи заборону на імпорт деревини та вугілля, а також товарів, які є важливими джерелами доходу для Росії (наприклад, цемент, морепродукти, ікра).

Також передбачена заборона на експорт товарів, які можуть допомогти зміцнити промислові потужності Росії (наприклад, промислових роботів або певної хімічної продукції).

Забороняється будь-яка підтримка державних та громадських російських організацій. У Швейцарії також тепер не можна реєструвати трасти для громадян Росії або фізичних чи юридичних осіб, які проживають у Росії. Послуги для таких трастів також забороняються, йдеться у повідомленні Федеральної ради Швейцарії.

Додамо, нещодавно Міністерство внутрішніх справ Польщі запровадило санкції щодо ПАТ “Газпром”, ПАТ “НОВАТЕК”, а також щодо його місцевої дочірньої компанії Novatek Green Energy Sp. z o.o. (Краків).  Санкції проти “Газпрому” передбачають замороження здійснення прав на акції та інші цінні папери, замороження дивідендів, а санкції проти “НОВАТЕК” – замороження активів.