• Головна
  • Новини
  • Зеленський озвучив умови, за яких Україна припинить переговори з росією

Зеленський озвучив умови, за яких Україна припинить переговори з росією

Сьогодні росіяни особливо інтенсивно обстрілюють Маріуполь

Ситуація в Маріуполі може стати червоною лінією у переговорах України та росії. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції у суботу, 23 квітня.

Він сказав, що зараз все залежить від росіян. Якщо вони знищать українців у Маріуполі або почнуть проводити "референдуми" на територіях, які тимчасово окупували, то Україна не братиме участь у перемовинах.

"Якщо будуть знищені наші люди у Маріуполі, якщо буде проголошено псевдореферендуми в нових псевдорееспубліках, Україна вийде з будь-яких перемовних процесів".

Зеленський також наголосив, що 23 квітня - найскладніший день в обороні Маріуполя.  росіяни обстрілюють українців з моря, суші та повітря.

Нагадаємо, російські окупанти почали мобілізовувати до рядів армії “днр” чоловіків із заблокованого Маріуполя. Відбір іде у так званих фільтраційних таборах.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповідав, що загарбники утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольське-Ялта не менше 20 тисяч осіб, перешкоджаючи можливості евакуюватись через навмисне затягування та сповільнення процедури фільтрації.

Також ще 5-7 тисяч осіб перебувають у фільтраційному таборі у селі Безіменне на стадії підготовки до депортації.