ворог мобілізує до армії "днр" чоловіків із Маріуполя

Відбирають молодих чоловіків до 40 років

Російські окупанти почали мобілізувати до рядів армії "днр" чоловіків із заблокованого Маріуполя. Відбір іде у так званих фільтраційних таборах. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

"Фільтрація. Надходять повідомлення про посилення суцільної фільтрації чоловіків в приватному секторі Кальміуського та Лівобережного районів. Отримано перші підтвердження примусової мобілізації до "армії днр". Переважно, молоді чоловіки до 40 років. Їх спрямовують в напрямку Донецька. На зараз інформацію додатково уточнюємо щодо кількості та подальшої долі", - написав Андрющенко.

До слова, раніше радник мера розповідав, що загарбники утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольське-Ялта не менше 20 тисяч осіб, перешкоджаючи можливості евакуюватись через навмисне затягування та сповільнення процедури фільтрації. Також ще 5-7 тисяч осіб знаходяться у фільтраційному таборі у селі Безіменне на стадії підготовки до депортації.

Нагадаємо, у Маріуполі знайшли ще одну велику братську могилу. На супутникових знімках Planet видно, що розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути поховано щонайменше 1000 вбитих росіянами маріупольців.