• Головна
  • Новини
  • В США презентували пам'ятні монети, присвячені Україні та Зеленському

В США презентували пам'ятні монети, присвячені Україні та Зеленському

У сувенірному магазині Білого дому представили пам’ятні монети із серії "Історичні моменти", присвячені Україні та президенту Володимиру Зеленському.

6-та монета з серії "Історичні моменти" – щодо вторгнення Росії в Україну. На монеті із портером Володимира Зеленського зображено напис "Герой війни", а на звороті – "Ми не здамося" та "Українці борються, щоб зберегти свою країну".

6-та монета

7-ма монети із серії присвячена історичному зверненню Зеленського до Конгресу США 7 березня 2022 року. На ній зображено портрети президента України та президента США Джо Байдена. На звороті монети – фото Володимира Зеленського під час його звернення до Конгресу та напис "Лідер миру".

7-ма монета

Придбати монети можна на сайті сувенірного магазину Білого дому, а вартість однієї монети – 100 доларів США. Прибуток від продажу  монет буде повністю спрямований на гуманітарну допомогу українському народу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів про те, що робити з окупованими територіями. За його словами Україна має визначитись, якими вона хоче бачити окуповані території.

Власне, попри різні позиції України та росії щодо Криму, все ж варто знайти відповідь на питання про те, що робити. Хоч ця модель навряд спрацює, допоки триває війна, але після її закінчення можна буде думати про дипломатію.