• Головна
  • Новини
  • У кремлі відповіли на пропозицію української влади щодо обміну Медведчука

У кремлі відповіли на пропозицію української влади щодо обміну Медведчука

Кажуть, що ніякого обміну не буде

кремль відреагував на заяву Володимира Зеленського щодо ймовірного обміну затриманого вчора нардепа Віктора Медведчука на українських полонених. Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на російські ЗМІ.

"Що стосується обміну, про який із таким жаром, запалом, задоволенням заговорили різні діячі у Києві: Медведчук не є громадянином Росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної військової операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам якоїсь участі Росії у вирішенні цієї пасквільної щодо нього ситуації", — заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

При цьому Пєсков зазначив, що Кремль "безперечно стежитиме за долею Медведчука, до чого закликає і європейських політиків, які так дбають про свободу слова, говорять про неможливість переслідування людини з політичних мотивів".

Кремль подякував Медведчуку за "вирішення гуманітарних питань". Пєсков заявив, що Медведчук, мовляв, "завжди виступав за мир і проти війни, ухвалив непросте рішення залишитися в Україні та брати участь у судилищі проти себе".

Більше того, нібито "ніякої військової операції в Україні не було б, якби в Києві враховували ідеї Медведчука про нормалізацію відносин з Росією", озвучив нове виправдання війні прессек Путіна.

Додамо, вчора СБУ затримала народного депутата, кума Путіна – Віктора Медведчука, який у лютому втік із-під домашнього арешту і намагався втекти за кордон. Водночас Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових, а правоохоронним органам України розглянути таку можливість.

Нагадаємо, голову політради партії “Опозиційна платформа – За життя” звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації через постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.