• Головна
  • Новини
  • Польща спростила правила безкоштовного користування поїздами для українців

Польща спростила правила безкоштовного користування поїздами для українців

Перевозити багаж та тварин можна також безкоштовно

Польща спрощує правила безкоштовного користування поїздами для українців. Тож тепер українці, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від Укрзалізниці, що оформлений в Україні, можуть надавати його для оформлення безкоштовних проїзних документів територією Польщі. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

"Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу — він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, але й надалі. Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються такими ж", — йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Скористатись можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого та належать до наступних груп:

  • діти до 18 років;
  •  жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років з інвалідністю.

Громадянам з інвалідністю також треба мати з собою документи, що підтверджують їх інвалідність (українські також підходять). Перевозити багаж та тварин громадяни України можуть безкоштовно.

Додамо, з Польщі українці також можуть виїхати безкоштовно, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).

Нагдаємо, Польща створить державну програму та залучить фінансування ЄС для будівництва житла для біженців з України. Уряд та місцеве самоврядування вбачають великий плюс в тому, щоб українці залишилися в Польщі, тому що це може вирішити проблему нестачі робочих рук в країні.