• Головна
  • Новини
  • Від рук російських фашистів загинуло понад 200 мирних мешканців Ірпеня

Від рук російських фашистів загинуло понад 200 мирних мешканців Ірпеня

Вулиці та будинки в Ірпені заміновані

Українським Збройним Силам України вдалось звільнили від окупантів місто Ірпінь, що на Київщині. Проте поки повертатися в населений пункт ще дуже небезпечно. Вулиці та будинки Ірпеня заміновані, на дорогах та дворах багато тіл загиблих. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер міста Олександр Маркушин.

"Хлопці ще розміновують місто. 30% Ірпеня, де були рашисти - заміновано, є розтяжки. Ми вже частково відновили зв'язок у місті і зараз закінчиться комендантська година. Ставлю завдання нашим комунальникам — підготуватись до подачі води та щоб запрацювала каналізація", — каже мер.

Щодо втрат серед мирних мешканців Ірпеня, то зі словами мера, підрахувати їх важко.

"На сьогоднішній день остаточну цифру сказати не можна. Але з тими, хто захоронений біля будинків, в наших парках, школах. Люди просто брали і хоронили. Цифра превалює вже за 200", — розповів він.

Посадовець каже, поліція фіксує дані про кожного загиблого.

"Ми кожного дня збираємо по вулицях тіла наших мешканців. З понеділка-вівторка почнемо розбирати завали під будинками. Там є тіла загиблих і наших хлопців, і місцевих мешканців. Потім матимемо чітку картину", — зазначив Маркушин.

Нагадаємо, вчора ЗСУ вдалось звільнити повністю від окупантів Київщину. Проте за час блокади в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Бородянці, Макарові та інших населених пунктах біля столиці рашистські війська розбомбили та спалили сотні цивільних будинків, пограбували всі без виключення квартири. Окупанти не просто грабували помешкання, але й намагалися нанести якомога більше шкоди, катували мирне населення, гвалтували та вбивали жінок, розстрілювали людей та скидали у братські могили. Так у Бучі московська орда знищила більше 280 мирних жителів.