• Головна
  • Новини
  • Ситуація на фронті: окупанти вкрали з ЧАЕС виделки, ложки та чайники

Ситуація на фронті: окупанти вкрали з ЧАЕС виделки, ложки та чайники

І продовжують обстрілювати мирні населені пункти

російські окупанти продовжують активно обстрілювати мирних українців із найрізноманітнішої зброї. Ворогу не вдалося взяти Київ, проте він продовжує нищити Київську область.

Від авіадару постраждало село у Бучанському районі, повідомляють у Поліції Київської області.

"У Бучанському районі від авіаудару ворога постраждало одне із сіл району. Як результат, повністю зруйновано кілька житлових будинків громадян. Потерпілих немає".

Ще один авіуадар ворог завдав по селу у Фастівському районі. Тут пошкоджений інфраструктурний обʼєкт. Рятувальники вже погасили пожежу.

Страждає і Луганська область. Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай розповів, що сьогодні зранку росіяни обстріляли з градів Гірське, поранено жінку.

"Із реактивних систем залпового вогню росіяни завдали удар по житловому сектору міста Гірське. Маємо декілька зруйнованих будинків, поранено жінку. Рятувальники продовжують працювати", - розповів Гайдай.

Фото Сергій Гайдай

Раніше ж через потужні обстріли росіянами у Сєвєродонецьку загинули 2 людей, а у Лисичанську і Тошківці - двоє постраждалих.

"Також були обстріли Рубіжного, Кремінної, Іванівки. 18 будинків зруйновані. Серед них 9 багатоквартирних та 9 приватних будинків, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури. Врятовано з полум’я 4 осіб", - повідомив очільник Луганщини.

А Чорнобильську АЕС покинули окупанти. Проте викрали зі собою працівників Нацгвардії. Голова державного агенства з питань управління зоною відчуження Євген Крамаренко розповів в телеефірі, що перед виїздом росіяни пограбували приміщення ЧАЕС. Забрали комп’ютери, чайники, кавоварки, контейнери з майном. Також розграбували готель, розташований поруч. Звідси винесли кухонний посуд, виделки, ложки та сервізи.

Тим часом у Мелітополі окупанти видають українську гуманітарну допомогу за свою.

"Вже після в'їзду автобуси та вантажівки були оточені російськими військовими та заїхали на територію заводу, яким керувала Галина Вікторівна Данильченко, і окупанти знову взяли цей гуманітарний конвой собі, сказавши, що вони самі будуть роздавати його мешканцям Мелітополя", - розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Тут також деякі мешканці співпрацюють з окупантами. Вони складають списки квартир, де ніхто не проживає, та списки квартир, в яких проживають військові та посадовці. Іван Федоров попередив людей, що за таку "співпрацю" передбачені передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, Збройні сили України прогнали окупантів і звільнили 11 населених пунктів на Херсонщині. Український прапор знову майорить у Нововоронцовці, Малій Шестерні, Новогригорівці, Тополиному, Князівці, Краснівці, Свободному, Кам’янці, Пригір’ї, Кочубєївці та Орловому.