• Головна
  • Новини
  • Українці в Польщі можуть поки не обмінювати свої водійські посвідчення

Українці в Польщі можуть поки не обмінювати свої водійські посвідчення

Польща визнаватиме навіть ті українські водійські посвідчення, термін дійсності яких вже минув

Громадянам України дозволити в Польщі керувати авто за наявності українських посвідчень. Змінювати їх поки не треба. Відповідний закон підписав президент Польщі Анджей Дуда. Пoвідoмляє Yavp.pl.

До слова, раніше українці, які отримали в Польщі карту тимчасового або постійного проживання, згідно закону, повинні були обмінювати свої українські водійські посвідчення на польські. На це передбачено 6 місяців. Після нових змін цей обов'язок призупинили до кінця 2022 року.

Більше того, до 31 грудня 2022 року Польща визнаватиме навіть ті українські водійські посвідчення, термін дійсності яких вже минув.

До того ж підписаний закон передбачає ще одну важливу норму для громадян України, які приїхали до Польщі після початку війни на батьківщині: до кінця 2022 рок вони можуть їздити автомобілями з українськими номерними знаками й не пред'являти жодних інших документів, що підтверджують право власності на авто, крім свідоцтва про реєстрацію.

Нагадаємо, Польща планує створити державну програму та залучити фінансування ЄС для будівництва житла для біженців з України. Число наших громадян, які виїхали у цю країну вже перевищело 2 млн.осіб.